“Змінимо країну разом”

3 листопада о 17.00 в рамках програми “Змінимо країну разом”, в нашому театрі виставу-фантазію на одну дію Неди Нежданої “І ВСЕ-ТАКИ Я ТЕБЕ ЗРАДЖУ” представить Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр (м. Сєвєродонецьк). Вхід вільний.
“Дочкою Прометея називають геніальну письменницю Лесю Українку за її слово, сповнене волелюбності й оптимізму, за силу духу і романтичність її непересічної особистості, адже перемагаючи постійний біль, вона мужньо вела «тридцятилітню війну» з невиліковною хворобою і творила.
Саме про неї написала п’єсу біографічного типу сучасна українська поетеса, драматург, культуролог, арт-критик, перекладач і журналіст Неда Неждана. Її постмодерна імпровізація на тему особистого життя Лесі Українки руйнує стереотип пам’ятника і створює новий образ.
«…Сьогоднішній сюжет — про любов і зраду, про болюче щастя найсамотнішої людини — генія, про солодку принаду талановитої і безталанної жінки. Наша п’єса про іншу Лесю — земну, живу, лукаву…». На долю цієї жінки випали складні фізичні та духовні випробування. «Одна мрія була зруйнована: музика зачинила перед нею свою браму і не лишила вибору — писати чи не писати. Але інша музика — почуттів, тонких порухів душі, зосталася з нею». Три земні кохання Лесі – як три перетворення духу за Ніцше, проте усім вона зраджує із найсильнішою любов’ю – невідомим… А паралельно до майже реальних сцен – сни і фантазії у супроводі напівінфернальних сил у масках Арлекіна і П’єро.
У п’єсі використано цитати з книги «Так казав Заратустра» Ф. Ніцше та творів Лесі Українки. Музичний супровід вистави складають інструментальні твори сучасних композиторів та автентичні пісні у виконанні Мар’яни Садовської”.