ye-logo.v1.2

У Хмельницькому фестиваль моновистав «Відлуння» відкривали «Записками божевільного»

Культура 3876
У Хмельницькому відкрили монофестиваль "Відлуння"
У Хмельницькому відкрили монофестиваль "Відлуння". Фото: автора

Роль виконав актор Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича.

Сьогодні, 17 квітня у Хмельницькому стартував Міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння». Участь у фестивалі візьмуть актори із Білорусі, Хорватії, Німеччини та України. Україну на фестивалі представлятимуть Микола Козак із Львівського музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича та народний артист України, актор та директор хмельницького монотеатру «Кут» Володимир Смотритель.

Відкривали фестиваль також українці. На сцені монотетару «Кут» львівянин Микола Козак зіграв «Записки божевільного» за М. Гоголем. Поставив виставу Влад Сорокін, творчий доробок якого у театрі ім. Юрія Дрогобича складає 13 робіт, серед яких дві моновистави.

Дія вистави відбувається у наш час. Головний герой, потрапивши у кому після аварії, починає уявляти себе Аксентієм Поприщіним – героєм гоголівської повісті. Він відривається від реальності і все глибше занурюється у свої фантазії.

Ніна Мазур - президент фестивалю привітала із відкриттям

«Фестиваль існує з 2008 року. Підготовка до нього триває – майже цілий рік, від одного фестивалю до іншого. Президент фестивалю обирає вистави, проводить роботу з акторами, шукає спонсорів. Цього року тільки міська рада підтримала фестиваль. Фестиваль за стільки років показав, що він є потрібним» - розповідає виконавчий директор фестивалю Ірина Кучма.

Фестиваль стартував уже 19-ий раз

За її словами, у Хмельницькому вдалось виховати молоду еліту, вона й попросила перенести фестиваль на навчальний період. Пані Ірина додає, що глядачі чекають щораз чогось нового.

Володимир Смотритель теж покаже кілька своїх вистав

«На фестивалі збираються особистості, люди, яким є про що розказати, які не можуть втримати свої емоції і переживання, хочуть поділитися ними. Актори приїжджають сюди за власний кошт, ми даруємо їм оплески і любов» - зазначає Ірина Кучма.

Відкрила фестиваль моновистава "Записки божевільного"

Як розповідає президент фестивалю Ніна Мазур, «Відлуння» за ці роки став невід’ємною частиною світового театрального ландшафту. Фестиваль поширює свої межі і цього року він відбудеться ще у Чернігові.

Триватиме "Відлуння" до 21 квітня

Фестиваль триватиме до 21 квітня і хмельничани мають нагоду переглянути ще не одну геніальну постановку. Уже завтра Володимир смотритель зіграє “Я — клоун!” та “Сало в шоколаді”. Вистави відбудуться у монотетрі "Кут".


Фестиваль моновистав «Відлуння» відкривали... YeUa

Детальніше про афішу фестивалю читайте тут. Ціна квитків – 50 грн, якщо купити квиток на чорити вистави, п’ята – у подарунок. Квитки можна придбати у касі монотеатру «Кут» (вулиця Проскурівського підпілля, 34), довідки за телефоном 65-40-76.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую