У Дрогобичі розпочався фестиваль театральних мистецтв «Країна Франкіана»

        В рамках п’ятої літературно-мистецької академії “Країна Франкіана”, яка проходить у Дрогобичі з 24 по 28 травня цього року розпочався фестиваль театрального мистецтва. На Франковій землі будуть представлені кращі здобутки театрів, пов’язані з художнім доробком великого Каменяра. Так, 25 травня колектив Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. Михайла Старицького презентував глядачам драму Івана Франка “Украдене щастя”.

        Після закінчення вистави хмельничан привітали та вручили почесні відзнаки Надія Скотна, ректор Дрогобицького педагогічного університету ім.. Івана Франка, професор та Микола Гнатенко, директор-художній керівник фестивалю, заслужений діяч мистецтв України.

        Продовжить фестивальний показ колектив Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім.Юрія Дрогобича, який 26 травня запрошує на спектакль “Таїна буття” Тетяни Іващенко, який розповідає про нашого земляка Івана Франка, його творчі, душевні пошуки.

         Метою фестивалю є показати самобутність, неповторність та оригінальність, більше того, актуальність, невмирущість драматургічної спадщини Івана Франка.

Фестиваль театрального мистецтва проводиться за сприяння Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної ради.