“ОСВІТА НОВОВОЛИНСЬКА”

Добрий вечір. У нас у фейсбуці є група «Освіта Нововолинська», де ми публікуємо різні поради, події, які відбулися, усе, чим живе освіта нашого міста. Сьогодні з’явилися дописи, які написали учителі з різних шкіл. Хочу, аби ви їх прочитали.
«Вистава починається! Кожен із нас поринув у цікавий світ пригод разом із героями вистави “Летючий корабель”. Дякуємо організаторам та артистам Львівського музично-драматичного театру ім. Ю.Дрогобича за театральне диво».
«27 лютого до нашого міста завітали артисти Львівського театру ім. Юрія Дрогобича. Учні Нововолинської школи #3 змогли відвідати аж дві вистави. “Летючий корабель” – постановка, яка захопила молодших школярів інтерактивною грою акторів. Із уст дітей пролунало, що вистава,яка тривала годину, минула дуже швидко.
Але мене особисто (як дорослу людину, вчителя та заступника директора з навчально-виховної роботи) і старшокласників надзвичайно вразив соціальний трилер “Втеча від реальності”. Перед нами розгорнувся динамічний сюжет, стрижнем, головною темою якого є наркотична залежність, безвихідь та втрачені можливості, де життя і смерть межують з ілюзією втечі від реальності. Трагедія часу-наркоманія- висвітлюється у постановці з моторошною оголеністю.
Акторська гра заслуговує найвищої похвали, адже актори не грали ролі, а жили життям своїх героїв.
І ще хочеться відзначити неймовірні постановки хореографії:енергія і пластика танцівників точно передавала метафізичні “реалії” всього, що відбувалося на сцені театру.
Ця вистава-застереження не змогла залишити байдужим жодного глядача.
Тож чекаємо театр імені Юрія Дрогобича з новими постановками у Нововолинську.
І ще раз “Браво” артистам і усім, хто організував нам зустріч із прекрасним».
«Затихнув гомін.
В залі згасло світло,
і, враз заполонивши всі чуття,
розсунулась завіса…
Лише одна вистава, – а вражень, роздумів чи не на весь рік…
27 лютого учні шкіл міста Нововолинська мали змогу переглянути виставу ” Втеча від реальності”, Львівського академічного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича.
Це вистава-засторога, вистава-попередження, вистава, яка ніби каже нам: зупиніться, поки не пізно! Бо втратите все, що маєте, а відтак – і саме життя…
Актори зуміли показати це дуже переконливо, вражають і сучасна музика, і костюми її учасників, і оформлення сцени.
Браво акторам за чудову гру!!!
Дякуємо організаторам: відділу освіти та методичному кабінету міста Нововолинська!!!
З нетерпінням чекаємо на нові зустрічі!!!
Відгуки учнів:
” Боже, як страшно, до чого можуть довести наркотики!…”
” Люди одурманені тою гидотою перестають бути людьми….”
“Невже для того, щоб вирішити власні потреби, необхідно опускатися на дно….”
” Життя людині дається лише один раз, і прожити його необхідно з гідністю!!!!….”