КРАЇНА ФРАНКІАНА 2017

В рамках п’ятої літературно-мистецької академії “Країна Франкіана”, яка проходить у Дрогобичі з 24 по 28 травня цього року відбудеться фестиваль театрального мистецтва. На Франковій землі будуть представлені кращі здобутки театрів, пов’язані з художнім доробком великого Каменяра. Так, 25 травня колектив Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім.Михайла Старицького презентує глядачам драму Івана Франка “Украдене щастя”. Продовжить фестивальний показ колектив Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім.Юрія Дрогобича, який 26 травня запрошує на спектакль “Таїна буття” Тетяни Іващенко, який розповідає про нашого земляка Івана Франка, його творчі, душевні пошуки.
Метою фестивалю є показати самобутність, неповторність та оригінальність, більше того, актуальність, невмирущість драматургічної спадщини Івана Франка.
Фестиваль театрального мистецтва проводиться за сприяння Департаменту з питань культури, релігій та національностей.Директор Департаменту Береговська Х.О.